Pensioenbewust

en financieel

fit

De Pensioenafdeling

Over ons

De Pensioenafdeling is een samenwerkingsverband van diverse onafhankelijke en praktisch ingestelde financieel planners en pensioenadviseurs. Wij brengen pensioen en financiële planning samen en zorgen voor de juiste samenhang. Wij praten in gewone mensentaal en helpen werkgevers bij het invullen van goed werkgeverschap richting haar medewerkers op het gebied van pensioen, geldzaken en financiële coaching.

De initiatiefnemers achter De Pensioenafdeling zijn de tweelingbroers Milco de Frel en Marco de Frel. De makers van www.zowerktpensioen.nl ondersteunen dit initiatief door de juiste tools beschikbaar te stellen. Die tools helpen de adviseurs om de financiële situatie van klanten en informatie over pensioen en inkomen te vertalen in 'gewone mensentaal'.

Doel en missie

Duidelijk, kostenbesparend en persoonlijk zijn de kernwoorden van De Pensioenafdeling. Wij zijn totaalpartner voor werkgever en werknemer op het gebied van pensioen, geldzaken en financiële coaching.

Wij helpen werkgevers met het inrichten van hun eigen pensioenafdeling.
Ons doel hierbij is om duurzaam waarde toe te voegen door werkgevers te ontzorgen en werknemers inzicht en overzicht te geven in hun persoonlijke situatie. Het is onze missie om kostenbesparingen te verenigen met financieel fit en productief personeel.

Complex en belastend

Door wijzigende wet- en regelgeving krijgen werkgevers steeds meer verantwoordelijkheden rondom pensioen. Zo hebben werkgevers een vergaande zorgplicht richting hun medewerkers als het gaat om begrijpelijke pensioencommunicatie. Werkgevers worden steeds meer geconfronteerd met zaken waarop men de antwoorden vaak zelf niet paraat heeft en waarbij het zoeken van de juiste antwoorden een tijdrovende klus is.

Daarnaast komen financiële problemen onder het personeel steeds vaker voor. Dit leidt voor werkgevers tot een extra interne belasting en hoge (verborgen) kosten door verlies aan arbeidsproductiviteit. Meer informatie hierover vindt u op de website www.verzuimkostenmeter.nl. Daar kunt u zelf gratis een rapportage over de verborgen verzuimkosten binnen uw bedrijf maken. Een voorbeeld van een dergelijk rapport vindt u hier.

Ondersteunen en ontzorgen

De Pensioenafdeling ondersteunt en ontzorgt door pensioen- en financiële vraagstukken uit handen te nemen van werkgevers en hun medewerkers.

Dat doen we door verschillende diensten te leveren waarmee pensioen en financiën in gewone mensentaal wordt vertaald. Hiermee dragen wij op persoonlijke wijze bij aan goed werkgeverschap en zorgen we voor financieel fitte, dankbare en productieve medewerkers.

Om onze brochure te downloaden klikt u hier